Sunday, July 15, 2012

Review : Hada Labo Indonesia


Hi girls!
How's your day?
Hope it's fantastic! :D


Do you know the famous skin care product from Japan called Hada Labo?
I bet it's quite familiar for some of you, since it claim to be the best selling skincare products from Japan. ( sold 1 every 2 seconds in Japan! woot woot! )

Even though I heard so many good reviews about the products, i never eager to buy them. Simply it because I need to pre-order them from an online shop because it's not available in my country, and the price is become quite high include the shipping fee. :/

And I'm quite shock the other day when I saw them in my local Watsons! Woah! When I asked the clerk about it, she said that this is the original Hada Labo that already been produced locally. The price is also inexpensive too! yeyy! :D

Without thinking much, I grab 3 products that I'm willing to try. ( I believe there's 6 different products total that displayed in Watsons Mal Kelapa Gading >> 2 types of cleanser --> both in 50gr and 100gr of packages, 3 types of toner or moisturizing lotion and a cream moisturizer ).


And here's what I've got :
Hada Labo Perfect X Simple Ultimate Moisturizing (cleanser type) >> 50 gr.
IDR. 14900 rupiahs >> around $ 1.49 US Dollar
Hada Labo Perfect X Simple Ultimate Whitening (cleanser type) >> 50 gr.
IDR. 14900 rupiahs >> around $ 1.49 US Dollar
Hada Labo Perfect X Simple Ultimate Moisturizing Light Lotion (toner type) >> 100 ml.
IDR. 31900 rupiahs >> around $ 3.19 US Dollar




Hada Labo Perfect X Simple Ultimate Moisturizing >> cleanser type

What it claim for the skin >> High Moisturizing Face Wash. Clean & Keep Skin Hydrated. Maintain Elasticity and Smooth-Healthy Skin.
Specification >> With 2 types of Hyaluronic Acid (AcHA). Removes Dirt and Provides High Hydration for Supple & Soft Skin.
Fragrance Free. Colorant Free.


For the package, it come from a squeezy tube top with a dispense like so :

The product is gel texture, milky color and turn into foam when you rub. 
It said fragrance free, that's why I still can smell true chemical compound in the product >.<"




Hada Labo Perfect X Simple Ultimate Whitening >> cleanser type

What it claim for the skin >> Clean & Moisturize. Pure Whitening to Maintain Elastic Bright Skin.
Specification >> With High Purity Arbutin + Whitening Extract + Hyaluronic Acid*. Removes Dirt, Provides Moisturizes & Brightens Skin for Bright Clear & Supple Skin.
Fragrance Free. Colorant Free.
The reason why I'm picking this one too because it claim to brightens skin. Since I know I don't need to be more white, I thought I need this to brightens my dark spots because of acne scaring.
 
(Explanation of package and texture wise is same like previous product)  



 
Hada Labo Perfect X Simple Ultimate Moisturizing Light Lotion >> toner type
What it claim for the skin >> Maintain Elasticity and Smooth-Healthy Skin.
Specification >> With 3 types of Hyaluronic Acid. With Nano-Sized Hyaluronic Acid. For Supple & Soft Skin.
 Fragrance Free. Colorant Free.
The reason why I'm picking this is it's said spesifically For Oily Skin. While I'm not sure with the other two types of moisturizing lotion, i just go with this one to see how it works on my skin.

FYI : To be honest, I didn't know what to categorize this skincare at first. But the clerk explain to me that this is a type of toner that you use after the facial wash :O

For the package, it come from a handy plaxtic bottle with a dispense like so :
 

The product is said to be "lotion", that's why in my mind it would be like some kind of body lotion. teehee! It's completely different! it's a translucent liquid, quite runny & watery also takes time to absorb to the skin. But, it felt no sticky at all afterwards. Just like water, it'd absorb and feel no sensation left on the skin.
It said fragrance free, that's why I still can smell true chemical compound in the product >.<"


 
This is my review for 3 weeks of using.
While I'm still keeping my regular skincare routine that I trust it works for me, I switch my cleanser and toner with these products. Keeping alternately the cleanser ( switching back and forth for the Hada Labo Perfect X Simple Ultimate Moisturizing & Ultimate Whitening ) for religiously 2 times a day. And changing my regular toner with Hada Labo Perfect X Simple Ultimate Moisturizing Light Lotion for also religiously after i cleanse with the facial wash.



Huff. I'm sorry I'm not gonna make a good review about these products.
Yep. It broke me out :'(



>> ermm.. I don't know if there's any factor related. Like, hormonal issue >> usually when i'm having period, one or two pimples will come out... Or, stress issue >> lately I got some freelancing job to do... Or, heartbroken issue >> haha. off the record, i just got a bad break up! :')

But, to conclude that it wasn't works on me and I had to stop using after 3 weeks of testing it out ( see pictures below ) :



My face condition Before using :
 
 My skin type is oily in whole face, that's why it shine everywhere! >,<"
 Acne scaring around my chin and forehead.
But pretty clear around my cheeks.





My face condition after 3 weeks : 






>> WARNING! SOME HORROR PICTURES BELOW! << 












 Seeing these pictures even make my heart sink :'(
 As you can see, my skin reacted pretty bad :"(
 Red pimples and even loads of mild pimples on my cheeks, chin and forehead.


For everyday, I never wore foundation or BB cream, only some concealer on my acne scaring and compact powder or blotting paper to kill the shine. With this condition, even to cover them, I had to use 2 coats of BB cream or heavier foundation + concealer.



Having this condition, still I need to test out even further. 
If I go back to my regular skincare regimen and still find this condition (for a period of time off course), I would know it's not entirely because of these products >> like I said before, so many factors related :)

But if other way, I would claim that Hada Labo just not suit me.
And it maybe different in every skin and person :)



***


That's it my review.
If you have any question, just leave in the comment :)
Let me know what you think!
Good day all!
Smile :)



NOTE: all of the product were purchased by my own money and reviewed by honest thought. It's just my way to give you an opinion in buying product that you considered to purchase. Be a smart buyer! Hope you like my reviews. 

45 comments:

  1. hmm.. jadi mikir2 ni, tadinya pengen beli :/
    thanks for sharing yours, sorry to know your skin condition now :(
    hope it can heal soon dear.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, thx dear :) i hope i don't scare you to buy anything, soalnya keadaan tiap kulit beda2.. yg penting cek ingredientsnya dan dipastiin untuk kulit masing2 :)

      Delete
  2. woa ce >.<
    kok bisa gt yaa ce :o
    aku pgen beli tapi belum tau dmana T-T

    xoxo,
    gitasyalala.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya nii ga tauu.. hiks :'( km dimana? kayanya uda banyak juga kok, aku beli di watsons :)

      Delete
  3. Hi
    after using hada labo, millia seeds formed on my face too.
    did that happen to you?

    ReplyDelete
    Replies
    1. what is millia seeds? oh noo,... sounds scary >,<"

      Delete
    2. millia itu jerawat yg kecil2 itu lho >.< wah seremm

      Delete
  4. I have breakouts after using hada labo too!

    check out my julep maven giveaway

    ReplyDelete
    Replies
    1. oya? i guess too bad it could happen for such a good ravings product! I mean, I never read any bad reviews about it before.. it quite shock me :(

      Delete
  5. sorry to hear that ci :( skrg keadaannya gmn?
    hmmm... apa jgn2 produksi jepang sama indo ngefek ya? >.< tp mestinya kan ingredientsnya sama ya ci?
    aku baru bli yg facial wash yg gokyujun sih.. kalo ngga bikin break out baru coba yg lainnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. skg kayanya better vi.. uda balik ke regular skincare :) iya, coba jangan beli sekaligus.. kalo cocok baru lanjut sama yg lain :)

      Delete
  6. Whoops, I'm sorry to hear what happen to your skin :/
    Aku pernah baca review bbrapa wkt lalu soal hada labo yg punya jepang, org yg review juga breakout abis pake. Jadi aku rasa bukan masalah produksi, kemungkinan besar kulit mukanya emang ga cocok. Sama kulit emg main cocok2an sih :8

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya, meskipun dia tulis buat oily skin kayanya bukan buat semua yg oily juga.. dia sifatnya menahan kelembaban kulit soalnya. hehe iya, skincare emg cocok2an.. paling bagus tau ingredients buat personal needs masing2 :)

      Delete
  7. di jpg, aku baca review nya jg ada yg break out kok pke hada labo, mang skin care cocok2an. mknya aku bc review jpg, ga berani beli hada labo.

    sereem yaa jerawatnya, mudah2an cepet balik mukamu >_< .

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa.. tiap kulit n skincare kaya cari best friend. yg cocok2an biar langgeng. hehe.. thx naomi :)

      Delete
  8. Mnurut aku, kamu jadi keluar jerawat soalnya tipe muka kamu itu berminyak jadi seharusnya cari jenis skin care utk kulit berminyak. Hada labo yg kamu beli lebih banyak yg melembabkan, makanya jadi banyak minyak berlebih yg menghasilkan jerawat :) Lebih baik pilih yg khusu u/ muka berminyak, say :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha coba baca lagi deh. aku beli yg ada tulisan FOR OILY SKIN :)

      Delete
  9. seram >.< oia aku juga pernah coba pk hadalabo yang toner aja. awal2 sekitar seminggu kulit terasa kenyal tapi lama kelamaan agak berutusan >.< ga tw karena aku beli sample jadi agak kurang higeienis atau apa :p hehehe
    semoga cepet ilang ya jerawatnya ^^

    ReplyDelete
  10. anyway thanks for shared infos

    aku make hadalabo jg kok ses, keluaran dari rohto indonesia, ada sekitar umm 2 mingguan. sejauh ini aku tiada masalah dengan kulit wajah, aku jg make facial wash dan tonernya + nightcream. kulitku pun suangat berminyak :D tapi aku ga menggunakan whitening facial washnya :)

    sejauh ini, dari sekian produk yg ku pake yang banyak beredar di pasaran seperti P*nds, Ol*y dan G*rnier, aku lebih cocok dgn hadalabo.

    imho, bisa jadi ses bruntusan krn kulitnya ckup sensitif dgn alkohol yang terdapat dalam komposisi bahan. :( moga kulitnya lekas sembuh ya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh gt,, aku kayanya ga cocok aja nih.. soalnya toner aku sebelum2nya malah kadar alkoholnya lebi tinggi tapi malah ga bikin aku break out. hehe iyaa thx yaa :))

      Delete
  11. OMG !!!!
    aku pake HadaLabo tapi yg versi Jepang, dan luckily ngga break me out.
    Jadi ikut sedih liatnya, padahal sebelumnya kulit km mulus sekali.. Semoga cepet membaik lagi ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa, bagus kalo cocok sm kamu berarti. hehe thx, pwincess! :))

      Delete
  12. semoga kulitnya cepat pulih ya :)
    memang, skincare itu individual bgt, di satu orang cocok, blom tentu di org lain cocok.. salam kenal ya ^^

    wanna follow each other?
    littlecupcak.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. oh, so sorry about your break out :( i bet your face looks great now :) well, i'm not going to defend hada labo, but i think you use the incorrect ones. the blue tube & the light-lotion one are actually intented for dry skin ... i think :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, it's getting better now dear.. thank God. ^^

      nope, i've read all of the instruction and every words in the packaging. and although i chose the most suitable type of product to my personal skin, it just didn't suit me. :(

      i guess, not my luck this time :)

      Delete
  14. Aku kira aku aja yang ngalamin kayak gini :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf comment terlambat yaa..
      Kakak pakai hada labo lotion berapa banyak?
      Aturannya cuma 2-3 tetes doang Kak.. ^^
      Banyak sekali temanku break out gara" memakai kebanyakan..
      Hope this helps! :)

      Delete
  15. kira2 ingredient yg mana yg bikin breakout di hada labo? kenapa kulit orang indonesia rata2 gak cocok pake ituu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm i'm not sure about it. mungkin aku rasa karena hada labo ini emang tugasnya locked-in moisturizer, jdnya emang kurang cocok sama yg oily skin. rata2 kulit org yg tinggal di daerah tropis juga jatonya oily. maybe that's why. :)

      Delete
  16. aku juga ngalamin kaya gini!!! nih masih belum sembuh.... hikss

    ReplyDelete
  17. wah sis....aku juga breakout ne....
    cuma produk hada labo yang aku pake shirojyun...
    pemakaian di awal2 minggu bagus banget sis...
    Karena dasarnya kulitku ga jerawatan...
    tapi kok lama kelamaan muncul bruntusan, jerawat kecil2 di sana sini....
    lalu bekas jerawat ga pudar2....
    padahal,,jerawat paling ga betah nangkring di kulit ku yang super kering....
    jadi galau....mau diberhentiin ini hadalabo masih banyak...
    kalo terus pake, takut jerawat makin membludak.... hiks..hiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, aku saranin kalo uda emang ga cocok ya stop say. lebi sayang kulit dong daripada sayang ga dipake :(

      Delete
  18. Gue juga breakout nih abis pake Hada Labo Jepang yang Gokujyun :( Kemaren-kemaren pipi mulus sekarang merah-merah jerawatan huhuhu... Udah ada setengah taon gue pake lotionnya, trus 3 bulan kemudian tonernya juga. Minggu lalu baru coba facial washnya trus breakout. Sekarang kalo dipikir-pikir kayanya dulu pas pake lotion keluar juga jerawatnya cuman gue kira gara-gara faktor laennya, baru kepikiran jangan-jangan dari Hada Labo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm kayanya musti stop pake hada labo deh kalo gt :(

      Delete
  19. Aaah thanks God n thanks to u! Untung baca review km dl sblm beli. Type kulitku jg berminyak dmn2 dan emg ssh bgt nyari skin care yg cocok utk muka yg produksi minyaknya hampir sama ky pert**ina hahahaha..

    ReplyDelete
  20. Felicia...kyknya kulit kita sejenis deh... because I had the same exp too with this product. hiksssss... padahal review2nya bagus2...Sebelumnya kulitku juga mulus, pas aku pake sktr 2-3 minggu, malah jerawatan kecil2...akibatnya skrg di pipi kira masih meninggalkan jejak berupa bekas jerewi, flek item kecil2... Ini lagi sutris mikirin gimana cara ilangin bekasnya..

    ReplyDelete
  21. cefell,, aku baru baca reviewnya dan pas br kmrn aku beli hada labo :'(
    trs skrg cc untuk perawatan acne nya pakai apa? kuliat aku sama bgt ky gitu :'( tp gk brani pake make up takut tmbh parah.

    ReplyDelete
  22. Aduh, jadi dilema...
    padahal bru mau nyoba pake hadalaboX, tapi reviewX baik di blog ni ato d blog mnapun 90% negatife efect abis pake hadalabo series apa pun itu :(
    padahal hargaX kompromi banged dibanding S*-II :'(

    ReplyDelete
  23. I suppose it's because the arbutin ingredient in the blue package one.. It tends too causing breakout on oily skin indeed,, imho..

    ReplyDelete

Please do NOT leave an advertising links in the comments section, as they are considered spam and I will delete it immediately. Thank you for dropping by :)

.

.